1- VERDİĞİNİZ SÖZLERİ MUTLAKA TUTUN YA DA SÖZ VERMEYİN.

Arayacağım dediyseniz arayın! Bizimle bir plan yaptıysanız o plana sadık kalın! “Bir daha yapmayacağım” diyerek söz verdiyseniz o sözünüzü tutun. Size güvenmek istiyoruz. Hatta bunun için yanıp tutuşuyoruz. O nedenle de yaptığınız hataları, söylediğiniz yalanları ilk başta görmezden geliyoruz. Ama bu görmüyoruz veya unutuyoruz anlamına gelmez! Sadece siz kıvama gelene kadar çenemizi tutuyoruz. Sabrımızı taşırmayın, güvenimizi sarsmayın!

2- MEDENİ VE CENTİLMEN OLUN

Örneğin bir mekandan içeri girerken önce bize yol verin, bizimle konuşurken gözümüzün içine bakın, arada bir de olsa kapımızı açın. Üstelik şimdilerde eskisinden bile değerli. Eğer bizi eve bırakıyorsanız iki saniye bekleyin de apartmanın içine girelim ondan sonra isterseniz saatte 200 km ile uzaklaşın. Ama bir bakın arkamızdan önce. Kendimizi güvende hissetmemizi sağlayın! Her masadan kalktığımızda siz de kalkın, her fırsatta ceketimizi tutun demiyorum ama ufak centilmenliklerle kalbimizi kazanabilirsiniz!

3- BİZİMLE İLGİLENİN, AMA İLGİNİZLE BOĞMAYIN.

Bizi bir çiçeği sever gibi sevin. Ne kırılıp dökülelim ne susuz kalıp ölelim. ilginizi gösterin ama sahte olduğunu düşüneceğimiz kadar abartılı olmayın. Yerinde ve zamanında gerektiği kadar olsun, abartmayın. Sevildiğimizi bilmek ve bunu hissettirmeniz yetecektir bize.

4- SAMİMİ OLUN VE BAHANELERİNİZİ AKILLICA KULLANIN

Eğer karşındaki kadını beğenmediysen veya onunla görüşmek istemiyorsan bahanelerin arkasına saklanma.. Dürüst ol ama kaba olma. Eğer bir işin çıktıysa veya o anda daha çekici bir plan yaptıysan mesela, “Bu akşamı sabırsızlıkla bekliyordum ama kırmayacağım bir arkadaşıma da söz vermişim, beni affet” gibi cümleleri “Hastayım” gibi yalanlara tercih et.

5- İMKANLARINIZ DAHİLİNDE CÖMERT OLUN

Hesabı paylaşmak ya da sırayla ödemek kadar normal bir şey yok. Ancak hesabı ödemeye niyetiniz yoksa gideceğiniz yere karşınızdaki kişinin karar vermesini isteyin. Çünkü o da maddi olarak hazırlıklı olmayabilir. Eğer hesabı kadın ödeyecekse abartılı şeyler sipariş vermeyin.

Kullanıldığını hissettirmeyin. Ve eğer ilk buluşmanızsa mümkünse ne kadar ısrar ederse etsin hesabı siz ödeyin

6- PLANLI OLUN VE BİZİ ÖNEMSEDİĞİNİZİ GÖSTERİN

Kadınlar üzerine düşünülmüş emek sarf edilmiş planlara bayılırlar. O zaman değer verdiğinizi hissederler.

7- İNSİYATİFİ ELE ALIN

Her şeyi bizden beklemeyin. İlk hareketi yapmak için, ilk iltifatı etmek için, özür dilemek ya da barışmak için daima bizim adım atmamızı beklemeyin. İnisiyatifi elinize alın. Gideceğimiz yere, ilişkinin hızına, bize söylemek istediklerinize kendiniz karar verin. Ağzınızdan cımbızla laf almamıza neden olmayın!

8- GECE OLDUĞUNDA HATIRLAMAYIN

Gecenin bir saatinde aradığınızda veya mesaj attığınızda bizi özleyenin kalbiniz olmadığını biliyoruz. Cem Yılmaz’ın da dediği gibi size o mesajı attıran uzvunuza fazla kan gittiği için beyniniz yeterince çalışmıyor olabilir. Ama bu bize kendimizi değersiz hissettirme hakkını size vermiyor. Günün herhangi bir saatinde hatırlanmak bizim için çok daha kıymetli.

9- KENDİNİZE ÖZEN GÖSTERİN

Kendinize gösterdiğiniz özeni bize gösterdiğiniz saygı olarak algılarız. Halı saha maçından çıkıp eşofmanlarınızla yanımıza gelmenizin şirin hiçbir yanı yok! Bizim için parfüm sıkmanız, gömleğinizi ütülemeniz, arabanızı yıkatmanız gibi ufak şeyler çok değerlidir. Aksiyse çok itici. Eve geleceğimizi bildiğiniz halde bulaşıkları dizmeniz ve nasılsa biz geldiğimizde yıkarız diye düşünmeniz bizi çileden çıkartır!

10- BAŞKALARININ YANINDA BİZİMLE YAPTIĞINIZ KONUŞMALARA DAHA FAZLA DİKKAT EDİN

Bir kere her şeyden önce başkalarının yanında bizimle asla kavga etmeyin. Bizi küçük düşürmeyin, üzerimizden şakalar yapmayın! Kibar olun! Aynı şekilde aşırı sululuğa da gerek yok. İnsanlar sizinle olan ilişkimizin detaylarını bilmek zorunda değil. Kavga ediyorsak bu da bizim aramızda kalmalı. Siz başkalarının yanında bize saygı duymazsanız onlar da duymaz. Unutmayın!

Editör: TE Bilişim