KALBİMDEKİ DENİZ

Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu ile kadına yönelik şiddetle mücadelede, ortak çalışma içerisinde olan Kalbimdeki Deniz dizisi, 45. bölümünde töre cinayetleri ile kadına yönelik şiddete dikkat çekerek, "Kadına şiddet son bulsun" mesajını verdi Kadın Meclisler'inin hazırladığı pankartlar ile yaşamını yitiren kadınların gerçek fotoğrafları kullanıldı.

Dizinin başrolün de ve dizide ismi Mirat olan Kutsi’de dizinin proje tasarımcısı Birsel Çıkıncı ve senaristi Funda Çetin'in, kadına yönelik şiddete karşı farkındalık yaratma hassasiyetinin kendileri açısından büyük önem taşıdığını ifade ederek, “Projenin ilk bölümlerinden itibaren, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu ile ortak bir çalışma sürdürüyoruz. Cinsiyet ayrımının ve her türlü şiddetin olmadığı bir yaşam için Kalbimdeki Deniz ekibi olarak kadınların yanındayız” açıklamasını yaptı.Kalbimdeki Deniz, kadına yönelik şiddetin toplumdan silinmesi için yasal düzenlemelerin değişmesini talep ediyor.

Cumartesi akşamları yayınlanan bu dizi, Toplumsal yara niteliği taşıyan bu olayları gözler önüne sererek farkındalık yaratan, töre cinayetleri, kadın cinayetleri, kadına şiddet, taciz ,tecavüz gibi suçlara yeltenen veya yeltenmeyi düşünen ruh sağlığı bozuk insanlar ve sonlarına dair çok güzel mesajlar ve dersler içeriyor.

Editör: TE Bilişim