* Bilimsel araştırmalar, düzenli olarak ceviz tüketmenin “gerçekten” kötü kolesterolü düşürerek kalp ve özellikle damar sağlığını korumak için etkili olduğunu ortaya koymaktadır. Kalp atışını düzenliyor. Cevizde bulunan yağ asitleri kalp hasta ceviz, sadece kötü kolesterolü düşürerek damarlarda plaka oluşumu riskini azaltmakla kalmaz aynı zamanda damaların esnek kalmasını ve kan akışının normal şekilde (tansiyonu yükseltmeden) devam etmesini sağlar..

* ceviz, sadece kötü kolesterolü düşürerek damarlarda plaka oluşumu riskini azaltmakla kalmaz aynı zamanda damaların esnek kalmasını ve kan akışının normal şekilde (tansiyonu yükseltmeden) devam etmesini sağlar.

*Erkeklerde meydana gelen prostat kanserini engelliyor.

* ceviz, omega 3 bakımından oldukça zengin bir vitamine sahip ,Omega 3 yağ oranı düşük çocuklarda oluşan hiperaktif ve davranış bozuklarını da düzenliyor

*. Ceviz, antioksidan özelliği ile sinir sistemine zarar veren Alzheimer gibi çok kuvvetli hastalıkların ilerlemesini de yavaşlatıyor.

*Cevizin kanseri önleme etkisi hakkında yapılan araştırmalar genel olarak prostat ve göğüs kanseri üzerine yoğunlaşmış olsa da uzmanlar her tür kansere karşı vücudu güçlendirmek için ceviz tüketilmesini öneriyor.

CEVİZ SUYUNUN FAYDALARI

*Protein içeriğiyle yağ yakmayı hızlandırır.

*Omega 3 yağlarıyla sinir sistemini korur.

*Ara öğünde yenildiğinde tok tutup kilo verdirir.

*Karaciğeri güçlendirip hormonları dengeler.

*Detoks etkisiyle vücudu içeriden temizler.

*Doymamış yağ içeriğiyle kabızlığı giderir.

*Sporcuların kas yapmasını sağlar.

*Saç ve tırnak sağlığı için faydalıdır.

*Cildi nemlendirip yaşlanmaya karşı korur.

*Damar tıkanıklığına karşı korur.

*Kansere karşı koruyucu ve iyileştiricidir.

Editör: TE Bilişim