ÇUHA ÇİÇEĞİ

-35 derece soüğuk havaya dayanan Çuha çiçeği; bahçede, gölgeli ve serin yerlerde bulunmalıdır. Ayrıca Çuha çiçeği Aralık-Ocak aylarında çiçek açmaya başlar.

SİKLEMEN

Daha çok balkon ve bahçe çiçeği olan Siklamen, daha çok nemli ve havadar yerleri sever. Siklamen evde yetiştirilecekse mutlaka balkonda olmalıdır, ayrıca Siklamen çiçeğinin bakımı zordur.

AÇELYA

Kışın açan çiçekler familyasından olan Açelya, bol çiçek tomurcuğu verir. Güneş almayan bahçelerde bile çiçek açan Açelya, -30 derece soğuğa dayanıklıdır.

KAMELYA

Asyalı bir çiçek türü olan Kamelya, kış aylarında bahçe ve saksıda yetiştirilebilir bir çiçek türüdür. Mayıs ayında çiçeklenmeye başlayan Kamelya -20 derece soğuğa dayanıklıdır.

ATATÜRK ÇİÇEĞİ

Saksı içinde yetiştirilmeye uygun olan bu çiçek pembe ve kırmızı renklerde açar. Atatürk çiçeğinin, Ekim ayından itibaren geceleri tamamen karanlıkta gündüzleriyse tamamen ışık alan bir noktada olması gerekmektedir.

GARDENYA

Kış aylarında yaprak dökmemesiyle bilinen Gardenya, gece serinliğini ve nemli havayı sever. İlk baharda tomurcuklanan Gardenya yaz aylarında çiçek açmaya başlar.

ONBİRAY ÇİÇEĞİ

Senenin her günü açan Onbir Ay Çiçeği olarak bilinen bu çiçek, esintili ve serin yerleri sever.

Editör: TE Bilişim