Göz kapaklarının birbirine çarpması sonucunda acıyla meydana gelmektedir. Sürekli gözünde arpacık çıkanlar bu hastalığın nasıl olduğunu bilirler. Arpacığın gözde çıkmasının en önemli nedeni, bağışıklık sisteminin zayıflamasıdır. Ancak başka sebepleri de vardır..

Arpacığın çıkmaya başladığını hissettiğinizde kolay bir yöntemlerle arpacığın çıkmasını engelleyebilirsiniz.

Sıcak su yöntemi Gözünüze sıcak suya batırılmış bez ile kompres yaparsanız arpacık çıkmadan, çıkmasını engellemiş olursunuz.

Beslenmeye dikkat Arpacık genellikle bağışıklık sisteminin zayıflamasıyla ortaya çıktığı için demir ve vitamin yönünden zengin olan gıdalardan beslenin. Sebze ağırlıklı ve antibiyotik içeren sebzeler iyi gelecektir. Sarımsak yemek de arpacığı hızlı bir şekilde geçirir.

Papatya çayı İyice demlenmiş papatya çayını gözünüze tonik gibi uygulayarak da arpacıktan kısa sürede kurtulabilirsiniz.

Patates yöntemi ;Patatesin içerisinde bulunan nişasta ve çeşitli mineraller arpacığın kısa süre içerisinde yok olmasını sağlayacaktır. Patatesi ortadan ikiye bölüp belirli aralıklarla göze uygulamak arpacığa iyi gelecektir.

Sarımsak yöntemi ;Arpacık tedavisinde sarımsağı yemenizin yanında, arpacık çıkan bölgeye de uygulayabilirsiniz. Sarımsağın içerisinde yer alan antibiyotik kısa süre içerisinde derdinize çare olacaktır. Sarımsağı rendeleyip, arpacık çıkan bölgede belirli aralıklarla bekletmek tedaviden olumlu cevap almanızı sağlayabilir.

Poşet çay yöntemi ;Arpacığı poşet çay yöntemi ile de hızlı bir şekilde tedavi edebilirsiniz. Demlenmiş ve ılınmış poşet çayı gözünüzde bekleterek arpacığı geçirebilirsiniz.

Arpacık sürekli meydana gelen bir hastalık değildir. Ancak sürekli olarak arpacık çıkması ya hastalığınızın kronikleştiğini ya da bağışıklık sisteminizin çökmeye başladığını gösterebilir.

Bu nedenle arpacık sürekli çıkmaya başladıysa bir uzmana danışmanız gerekebilir.

Editör: TE Bilişim