Geçen Salı günü, Demiryol-İş Sakarya Başkanı Cemal Yaman’ın Bizim Sakarya gazetemizde:

   “ 31 Mart 2019 Yerel seçiminde başkan adayı olanların söylemlerine baktığımızda;

   Adapazarı Ekspresi‘nin SEÇİM ÖNCESİ merkeze geleceği yönünde görüş belirtmeleri bizleri memnun etmiştir.Hafif raylı sistemin de benimsendiğine şahit olmaktayız.

    Her iki görüşü önemsiyoruz ve destekliyoruz. O halde seçimleri beklememize gerek yoktur. TCDD ve tüm yetkilileri göreve davet ediyoruz.

    Arifiye-Adapazarı yolunun bakımı ve geçitlerin emniyeti alınarak trenin şehir merkezinden kalkması sağlanır,halkın talebi yerine gelir.” açıklaması vardı. 

                                                                ***

    Medyaya birkaç gündür üfürülen bu bilgi ile yüreğim gümbür gümbür. Çünkü, ADA TRENİ, KENT, Vagon Fabrikası ve TÜVASAŞ için bir Varoluş Nedenidir.

   Hatta; Türk-İş ve Demiryol-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’ın, Cemal Yaman’ın,  on binlerce Vagon Emeklisi’nin de öyle. GAR ve ADA TRENİ şehrin ruhu gibidir.

    Ergün Atalay ve Cemal Yaman,” Ada Treni 31 Marttan önce gelmeli!” derse; AK Parti Sakarya da, ilgililer de mesajı alacaktır.” diyordum. Veee…

                                                                 ***  

    Valimiz Ahmet Hamdi Nayir’in talebi üzerine, Adapazarı Tren Garı için TCDD Genel Müdürlüğü’nden 7 kişilik İnceleme Heyeti geldiğini okuyunca nasıl sevindiğimi anlatamam.

    Şu bilinsin; ADA GARI’na tren gelirse,Ülkenin ve Şehrin ulaşımında kapsamlı değişim yaşanacak. Garı açanlar da benden çok daha fazla mutlu olacak…        

                                            SAKARYALI KADINLAR,

                                       SEÇİM VAR, SİZ NERDESİNİZ ?

   Ada garı AÇILIR VE İstanbul Treni gelirse; aylardır yüreği ADA Treni ile atan Sakaryalı Kadınları asla unutmam. Hepimizden fazla Onlar Hak aradılar…

   Biz, Erkek Takımı, hamasi laf etmeye gelince,” Anam, Bacım, Kadınım, Arım Balım Peteğim!” diye döktürürüz. Hele şu, “ İçişleri Bakanım!” LAFI?

   Gerçek ne? 81-82 milyon insanımızın hemen yarısı 40-41 milyonu kadın. Ülke, Şehir, Kasaba, Köy, Mahalle Yöneteni seçerken, tüm LAFlar lafta kalır.

   Hadi; Yerel Seçim var. Hangi siyasi partide kadınlar,” Kaçıncı Sınıfta?”  Kadınlar mı aday ol(a)madı? Kadınlar mı Aday olacak Kadınların yanında dur(a)madı?

                                                             ***

   Oya Arapoğlu, Sapanca Belediye Başkanlığı’na Bağımsız Aday oldu. Sakaryalı  Kadınlar, yerel medyada ve Sapanca’da O mesajı nasıl ve ne kadar paylaşacak? 

   Ben bile O mesajı aldım ve izlerim. Yaşayarak gördüm; belediye başkanlığı ve meclislerde liyakatli-yetkin kadınlar olmadıkça Sakarya’nın işi çok zor.

   Siyasetin öfkeli, acımasız, saygısız, sevgisiz ayrıştırıcı dili zirvede. Ülkede artık birbiriyle, bırakın konuşabilmeyi, iş yapabilmek mümkün değil. Biz bu bitirecek.

   “ Yahu; her şey gizli. Marketler bile ayrı! Müteahhitler, konut alanlar bile ayrı!” denir gibi? Günaha girmeyeyim ama, sanki camiler bile!. Hiç birisi olamaz.

  Peki; Sakaryalı Kadınlar; Başkan, meclis seçimlerinde seçilir sırada niye yoklar?   

                                                                   ***

   “ADAPAZARI EKSPRESİ ADA Garı’na gelsin!” diyen Sakaryalı Kadınlar hepimizden büyük yürekliydiler. Keşke tüm Kadınlar orada olabilseydi : -)

   Meslek ve Sivil Toplum oluşumlarında, Her Seçimde daha da fazla Kadın Aday olabilse, Sakarya toparlanır. Çok ciddi söylüyorum; tarımı, toprağı, hayvanı;

    Hayırsever derneklerinde iyi ki varlar!.. ÜRETİLEN her şeyde Kadının mutlak emeği ve yüreği var. İlim Bilimde de, hemen tüm konularda da Nüfusun Yarısı haklı yerini mutlaka almalı. Geride oluşumuzun asıl nedeni de budur.