işte açılış böyle olur. Herkesin eline emeğine sağlık. Geçen sene sahada vefat ederek hepimizi büyük üzüntüye boğan Ali Abanoz ismini büyük bir vefa örneği olarak unutmayıp geleneksel turnuvasını ismine eklemesi çok anlamlıydı. Aramıza olmayan ve bu işin duayenleri arasında sayılan ve vefatından önce Olgunlar’da bir defa da olsa birlikte çalışma şansı bulduğum gazeteci büyüğümüz merhum Necdet Güngörsün, Hüseyin Kama ile birlikte Olgunlar Futbol Turnuvası’na oyuncu, hakem, personel ve gazeteci olarak hizmet vermiş Sırrı Şanlı’nın unutulmayıp afişe yazılması bir o kadar vefa dolu bir davranıştı. Helal olsun size. Tertip Komitesini tebrik ediyorum.

***

Abanoz ismi ile birlikte Sırrı Şanlı ismin de bu turnuvaya ilave edilmesi gerektiğine inanıyorum. Sırrı abi belki sahada vefat etmedi ancak Olgunlar Futbol Turnuvası’nın her kademesinde görev alması nedeniyle bu payeyi de hak ediyordur diye düşünüyorum. İnşallah bunun da gerçekleştiğini görmek nasip olur.

***
Bu kadar şöhretli futbolcuyu bir araya getirip Sakaryalı futbolseverlerin huzuru çıkaran, geleneksel futbol turnuvamızı şenliğe dönüştüren daha ciddi, daha güzel ve daha izlenebilir hale gelmesinde önemli pay sahibi olan AFD Başkanı ve Ömer Bektaş’ın hakkını teslim etmek lazım. Bu sene komiteye dahil olan Bektaş, gerçekten büyük bir organizasyonun altından kalkmayı başardı. Bu sene gözümüzün pasını silen Bektaş’ la birlikte bu tür organizasyonların usta isimleri arasında sayılan Şamil Bilgin’in katkılarını görmezden gelemeyiz. Bilgin’le birlikte emeği geçen tertip komitesinin tüm üyelerini kutluyorum.

***

Milyonlarca verseniz bile getiremeyeceğiniz şöhretli futbolcularının tanıtımını yapmak da çok önemliydi. Olgunlar Futbol Turnuvası deyince akla ilk gelen şöhretler geliyor tamam da böylesine anlamlı bir turnuvanın açılışını da ancak bir kişi yapabilirdi; o da akşam oradaydı. Plaj futbolunun tartışmasız en iyi sunucusu Oktay Sarı’nın performansı gerçekten müthişti. Şöhretleri sahaya davet ederken hepsine uygun cümleler bulması gerçekten övgüye değerdi. 30. Olgunlar Futbol Turnuvası’nın yaşaması için sponsor olan Gazi Metal AŞ’ye ve emeği geçen herkese bizlere yaşattıkları anlamlı gece için vatandaş, gazeteci ve sporsever olarak teşekkür ediyorum.