Hatta, APEK’in, köylerimizin, çiftçilerimizin sahip olduğu O güç, var olan tüm siyasi partilerin gücünden de büyük bir güçtür.

Üreten ve Sakarya Ekonomisine üretimleriyle hayat veren; Ekonomi Dünyası olmasa, siyaset zaten laftan ibarettir. Onlar sadece laf tüketir, lafla yönetir.

Gariptir ki, ülkenin tüm kaderine ürün üretenler değil, laf tüketenler egemen.

**

Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi bugün yapacağı genel kurul ile yeni yönetimini de belirleyecek.

Seçimle ilgili yazacak birikimim yok. Hayırlı olsun derim, o kadar. Ama, APEK’in tarım ve gıda konusundaki işlevi için söyleyecek çok sözüm olur.

Adapazarı Şeker Fabrikası’nı bağıra bağıra APEK’in elinden alanlar, siyasiler ve siyaset o hatanın bedeli ödenmeden hoş karşılanmamalı. Dahası da:

Yazlık Pancar Araştırma Merkezi arazileri de çiftçinin elinden koparıp, alındı. Kimse de, akıbetini gündeme getiremiyor. Yazmaya devam da ederim;

**

Zırai Donatım tesisleri, arazileri ve işleyişi Sakarya köylüsü için kurulmuş, muhteşem servetlerdi. Çay parasına amcamlara gitti; çiftçi sustu…

Ya Karasu Harası-TİGEM? Tarım ve Hayvancılığın, Gıdanın ARGE’si? APEK öyle bir tesisi hayal edebilir mi? Dev bir Çiftçi hazinesi çarçur edildi, Sakarya sustu.

APEK’te öncelik, Özgün KENDİ ÜLKENİN TOHUMU olmalı. Köyümüzün tohumu da, gübresi de vardı. İlaç ile değil, doğada var olan çözümlerle hastalıklar önlenir.

Gübre, ilaç, tohum, yem, sulama, akaryakıt ! Hepsini kendin üret. Tohum Müzesi-Arşivi-Koleksiyonu var mı, yok. Önce Kendi Tohumun olacak. Her şey var, ama deli para…Kendi üreten muhtaç olmaz! Parası da cebinde kalır.

CAMİLİ-KARAMAN-KORUCUK YIL SONU;

TRAMVAYA, TRENE KAVUŞUYOR : -)

Seçilmiş ve özellikle de kapağı Ankara’ya atmış, hiçbir Ülke Yöneteni’ne bunu anlatamadım. Adapazarı halkı da tramvayın, trenin şehir hayatına katacağı çağdaş rahatlığı, güveni, kolaylığı hala göremiyor.

Altında otomobili olan paşazadeleri anlıyorum. Onlar asla tramvaya, trene zaten binmezler. Ter kokusu, yorgun insan yüzleri görünce incileri dökülür.

Ya, hayatlarını,kariyerlerini demiryollarına borçlu olanlar? Makam arabaları varken, Onlar bile trene, tramvaya benim kadar binerler mi? Niye anlasınlar?

Kimse bana; bugün, “ Ya bu kadar geçit var. Çare bulsunlar tren gelir!” lafları etmesin. Onlar Adapazarı Garı’nı yok etmek isteyenleri de, yerine ne yapmak istediklerini de biliyorlar ? Ki, “ Sen şöyle yana çekil, sus !” da denmiş gibi : -)

**

Korucuk-Camili-Karaman; yani YENİKENT yıl sonuna doğru, iyi düşünülürse, Tramvaya da, Haydarpaşa Vapuruna kadar gideceği Trene de kavuşuyor!

Biraz tuzlu olur, ama kesinlikle daha ucuzdur. Çok zaman kazanılır, güvenli de olur. Haydarpaşa’da 2 saat sonra vapura biniyorsun : -) Anlatayım:

YENİKENT ile İZMİT arasında çalışacak Özel Halk Otobüsleri seferleri pazartesi günü başlıyor. Yenikent Devlet Hastanesi’nden kalkacak Halk Otobüsleri, Kocaeli Otobüs Terminali’ne kadar bizi taşıyacakmış! Yaşlılara beleş mi?

Tramvay Terminali hemen Otobüs Terminali yanında. Bindin mi, tak İzmit Tren İstasyonu. Her Yüksek Hızlı Tren de orada durur. 2018 Yılı sonunda, İzmit’ten YHT’ye bin 45 dakika sonra Haydarpaşa’dasın : -)

Ankara, Eskişehir’e gitmek için bile en doğru, en kestirme YHT yolu Camili-Karaman-Korucuk’a nasip olacak : -) Susan Sakaryalı şunu da iyi bilsin:

Sakarya Tarihi, Adapazarı Garı’nı, birkaç kişinin Siyaset Gafleti için, yok edenleri asla unutmaz. Bu halk da bir gün, kimleri kendisini Yönetsin diye seçtiğini anladığında dilerim geç, çok geç olmaz!

AFYONSPOR LİGE NASIL ÇIKTI ?

SAKARYASPOR SENEYE NASIL ÇIKAR ?

Afyonspor, bu yıl Türkiye Spor Toto 1.Ligi’ne son maçta bizi yenerek çıktı. Hiç fitne-toz kondurmak için yazmıyorum. Gerçekçi yol haritası hatırlatıyorum.

Spor da bile, bugün eliniz her alanda güçlü değilse, hemen hiçbir alanda, istediğiniz basamakları engelle karşılaşmadan kolayca çıkamazsınız : -)

Ee, Afyonspor onca zorluğu nasıl aştı? İşte, Sakaryaspor’un bugün didiklemesi gereken ilk şey budur.

**

Siyaseten arkanda Veysel Eroğlu gibi Bakan varsa; işin en önemli yanı bir ölçüde kolaylaşır. Dahası da olabilir. Ama, orada benim erdem anlayışım susar! Haksız maç kazanmayı asla kast etmiyorum.

Siyaset, ilk planlamada doğru Yönetim Kadrosu zaten şart. Tüm maddi gelirler çok saydam görülecek; doğru planlanacak, doğru (!) harcanacak, didiklenecek!

Şehrin gölgelenen maddi güveni başka türlü kazanılamaz. Para geliri iyi olunca da şımarılmasın, su kesilirse işin biter. Sakarya’da ( Hatta Türkiye’de ) bir İlhan Cavcav daha bulunamaz; Allah rahmet etsin!

Doğru Futbol Liyakatli Teknik Kadro ve hiç kuşkusuz, maddi yükü taşınabilir İyi Futbolcular en doğru çözümdür. Dilerim şu gün çalakalem gidilmiyordur : -)

Lig Takımlarını ve Ligi Yönetecek Hakemleri çok iyi tanıyan Özverili-Gözlemci Danışmanlar. Gelirleri çok doğru, güvenilir, istikrarlı yönetecek idari kadrolar!

**

Siyaset desteğini neden daha yazının girişinde yazdım? Çünkü, hemen her yerde ve her konuda, siyaseten arkanda duran yoksa, arkasında duranı olan senin hakkını gasp edebilir!

Siyasette Sakarya’nın yeri malum; “ Sakarya’yı geç ya, sorun değil, O cepte!”