Seçilmiş Atanmış Yönetenlerin 50-100 yıllık ve daha da uzun planlamalarla bir ülkeyi, bir şehri geleceğe mükemmel taşıyacağını beklemek enayice bir hayaldir.

Ülkenin ve şehirlerin, halkların geleceğini en gerçekçi ve doğru planlayacak tek çözüm; Akılcı, Çağdaş ve müthiş nitelikli halkın ta kendisidir. Gerisi hayal.

                                                                *

Çünkü; HALK, ÖMÜR BOYU HALKTIR !.. Seçilmiş ve Atanmış Yönetenler sadece seçildikleri sürece veya görevde oldukları sürece Yönetendirler.

Seçilmiş  ve Atanmış Yönetenler, görevde oldukları sürece, sadece O SÜRE içinde yapabileceklerini yaparlar. “ Yapacağız!” diye halkın önüne koydukları projelerin yarısını yapsalar çok şey kazanılır. Ama, kimi yapamaz, kimi yapmaz.

Sakarya Halkından yıllardır bunu görmelerini, anlamalarını beklerim. İlinizi, şehrinizi düşünün, Yönetenlere hiç şartsız teslim olmayın; geleceği düşünün.

                                                                   *

Tabii, geleceği hazırlamanın önemli BİR adımı; DOĞRU SEÇİM TERCİHLERİDİR! Sözüm, sadece Siyasi Seçim gibi algılanmasın.

Muhtarlardan başlar; meslek odalarına, sivil toplum derneklerine, kültür alanlarına, spor kulüplerine kadar; Yöneten belirleyen tüm seçimler çok önemli.

Tarih boyunca Sakarya’da YÖNETME İPİ’nin ucunu eline geçirenleri öğrenin. Sakarya’yı Sakarya yapan EŞRAF, Şehri AYRIMSIZ SAHİPLEMİŞSE, Allah Sakarya’ya, “ Yürü ya Kulum!” demiştir.

İPİN UCU 4-5 yıllık Siyasi Seçilmiş Yönetenler de ise; Onlar ne üretebilmişse, Sakarya da O kadar olmuştur. Çoğu sadece kendilerine üretmiştir: -)

                                                                        *

Peki, şu son yıllarda Sakarya nereye gidiyor?

Çok net şunu söyleyeyim ki; Sakaryalı, sorumluluğu seçtiği siyasilere terk etmiş. Kendi mülkümüzü, kendi servetimizi vermişiz siyasilerin yetkisine; seyirci gibiyiz.

Seçilmiş ve Atanmış Yönetenlere ciltler dolusu sorulacak soru yok mu? Ülkenin toprağa gömülen, ya da ölmeye terk edilen dev servetlerini bile sormuyoruz.

Uzun vadeli nasıl planlama ve ÇED Raporu ise; Karasu Demiryolu bile unutuldu. “ O demiryolu için toprağa gömülen trilyonlarla Sakarya’da en az 100 okul yapılırdı!” deyince yemediğim küfür kalmadı. Siyasi Muhalefetten ise tık yok: -)

3. Boğaz Köprüsü TEM’i Sakarya’da nereden geçecek? Arazileri yok pahasına ele geçirilen Sakaryalı gariban köylüler en son öğrenirler. Oysa planı önceden kimler ve nasıl öğrenmişse (?) Kamu İstimlaki ile ONLAR köşe olur.

Dahası da varmış ! İkinci Hızlı Tren Hattı’nın ÇED Raporu hazırmış: -) Sakarya’da acaba kimler 2. YHT ÇEDİ’ni biliyor? Hadi, Sakaryalı sor bakalım; cevap olur mu?

                                                                  *

Serdivan için düşündüğümü de, açık açık tüm Sakarya önünde yazıyorum; fitne fesat yok! Yer-Zaman veririm. Serdivan bugün harika; her yer ışıl ışıl, cillop gibi!

“ 10 Yıl sonra Serdivan’da yaşam çok zorlaşacak!” demiştim. Bu gün, “ Serdivan, Üst Geçitli Yoncalar ve çok geniş yeşil alanlarla planlanmazsa; 3-5 yıl içinde eziyet yaşanan yer olur! Önümüzdeki günlerde ve bu yaz bile görün!” derim.

Demiryolunu yer altına almak asla çözüm olmaz. Ama, Hızırtepe, Maltepe, 32 Evler ve tüm Serdivan’da şu çağda tünellerle geçiş, teleferik, viyadük şart gibi. Üniversite’ye Serdivan’dan Fünikiler ile ulaşmak bile düşünülmeli.

Ne projeler vardı? Büyükşehir Belediyesi, TEM ve D.100’den Bekirpaşa’dan gelen, nehri köprü ile geçip Adapazarı’na, Yenicami Bulvarı’na ulaşacak bir giriş olacaktı? Tepekum-Yenigün-Yahyalar’ı Ozanları’a bağlayan Yeni bulvar da vardı?

                                                                     *

 Sakarya, en büyük servetlerini çok ivedi RAYLI SİSTEM Projesi için planlamaz ve bu yıl sonuna dek pekiştirmezse; İZMİT Raylı Sistemi hayata geçtiğinde herkese  her şeyi söylemek hakkım. Çünkü, Sakarya Raylı Sistem’e çok uygun, düz arazi.

Sakarya’nın geleceğini DOĞRU VE AYRIMSIZ düşünebilen herkese minnettarım.