Sakaryaspor Pazar günü kolay gözüken karşılaşmada ligin son sıralarında 2 puanla yer alan Kahramanmaraş karşısında 3 puanı zorda olsa kopardı ve bütün sorunlarına ( Hem maddi hem sportif olarak, hem de psikolojik ) geçici olarak ara vermiş oldu.

    Yeni Atatürk stadının açılışına gelen 30 bin Yeşil-Siyahlı taraftar maç öncesi harika sunumlar yaptı. Fakat böyle bir atmosfere alışık olmayan ( Sakaryaspor bu sahada idman bile yapamadan maça çıkmak zorunda kaldı)  sahadakilerden aynı karşılığı sadece 10 dakika alabildi. Geriye kalan 80 dakika ise tribünlerde hakem Ferhan Kestanloğlu’nun bitiş düdüğüne kadar öldü öldü dirildi. Her zaman kötü futbol 3 puan getirir mi? İşte bu belli olmaz… Kötü oynarken 3 puan kazanmak iyi de her zaman kedi kaymak yer mi? Ya da ŞAMPİYONLUĞA oynuyorum diyen bir takım hep böyle İTE KAKA MI? Maç alacak..İşte sorun burada…

   Bu karşılaşmanın bu kadar zorlu ve sorunlu geçmesi aslında basit görünen ve görünmeyen ayrıntılara saklanmıştı. O ayrıntılara takılmasa zaten Osman Özdemir ve talebeleri bu maçı daha ilk yarıda işi bitirecekti ancak ilk 45 dakika oynamayı unutan, futbol adına hiçbir varlık ortaya koyamayan  ve rakibini seyretmek durumunda kalan Yeşil-Siyahlıların yaptığı en iyi iş bu yarıda bol bol yan pas ve pas hatası yapmakla birlikte rakibe uymak, dikine oynamamak oldu.

****

    Tribünlerin muhteşem şovundan etkilenen ve futbolu unutan Sakaryaspor’lu oyuncular soyunma odasında hocalarından aldıkları telkinle olsa gerek ikinci yarının hemen başında kendilerine geldi canlandı ve 10 dakikaya önce Ferhat’ın ( Bir forvet oyuncusu gibi arka direğe sarkarak ayak içi)  sonra Yasir’in ( Bir defans oyuncusu olarak dengeli bir çıkışla sol kanat oyuncusunun olması yerde doğru pozisyon alarak sert ve isabetli) akıl dolu goller sığdırdı. Her ikisinin de son vuruşları aldıkları pozisyon kadar 10 numaraydı.

  Tabi ki bu gollerde atanlar kadar attıranlar da önemliydi. İlk golde Beykan’ın akıl dolu pası, ikinci golde ise yine Beykan’ın ince asisti kadar daha önce ters kanattan kendisine harika bir pas gönderen Talha’nın futbol zekası hafızalarda bayağı yer edindi.

   Ancak ne olduysa Kahramanmaraş kulübesinde bulunan Cafer Aydın hocanın 65.dakikada yaptığı hamlelerden sonra oldu ve Sakaryaspor bir anda yine durdu.

   Cafer hoca aynı anda iki oyuncusu Kemal Akbaba ve Devrim’i sahaya taze kan olarak sürerken sahadan Timur Bayram’la Hüseyin Kar’ı oyundan yanına aldı, TAKIMINA GAZ VERDİ. Bu dakikadan sonra oyunun hakimiyetini ilk yarıda olduğu gibi tekrar ele alan konuk ekip hiç beklemediği bir anda penaltıdan ( Serbay’ın ortasında Tufan’ın eli topa gidince haklı penaltı) farkı bire indirdi ve can buldu, kendine geldi.

***

  Bütün tribünler gibi olanları kulübeden izleyen Osman Özdemir’de rakip hocanın hamlesine hamle ile cevap vermek istedi ve en son yapacağı hamleyi öne çekince Kahramanmaraş takımı daha da cesaretlendi, ana avrat Sakaryaspor’un üzerine yüklendi.  Aslında bu Osman hoca ve takımı için büyük avantaj olabilirdi ne var ki bunu görebilmek ve daha da önemlisi geriden akıllı panik yapmadan olgun paslarla çıkmak önemliydi. 

  TAKIMININ EL FERİNİ ÇEKER GİBİ Osman hoca kulübede yanında oturan Fatih Özçelik ve Ramazan Civelek gibi, çabuk, çevik, süratli tam bir kontra atak oyuncusunu unutup ağır ve sahada yürümekte zorlanan (Ancak oyunu rakip sahaya yıktığın zaman iş yapacak bir oyuncu yapısına sahip yetenekli fakat fizik olarak yetersiz) Batuhan Karadeniz’i ( Erçağ Evirgen’i hadi almıyordu ilk 18’e ancak bu kez takımın golcülerinden daha düne kadar sürekli ilk 11’de yer alan Coşkun Yılmaz’da kulübede yoktu. ) sahaya atınca takım tamamen durdu ve Maraş’ın ekmeğine yağ sürülmüş oldu.

    Ta ki bu durum Fatih Özçelik’in oyuna girene kadar devam etti ve Sakaryaspor rakibinin üzerine dengesiz gelmesinden dolayı daha geniş alanlar ve bol bol pozisyon bulma şansı yakaladı ancak burada yine defansın panik yapıp doğru dürüst bir pas trafiğine girememesi devreye girince o güzelim fırsatlarda sağlıklı değerlendirilemedi.

   Sadece 90+ uzatmalarda işte böyle bir pozisyonda Fatih Özçelik kendi sahasından aldığı topta 2 arkadaşı ile hücuma kalktı ve rakip kaleci Özkan’la karşı karşıya kaldı.  Pas verebilirdi ( o pozisyonda Talha Mayhoş ofsaytta kaldı sürekli ama) vermedi kaleye vurdu fakat (2.yarıda Ramazan Sal’ın bir kafa şutu üst direkte patlamıştı) yan direkten geri geldi.

***

   Gitgelleri çok olan bir günde gitgelleri bol olan bir maç harika görüntüler eşliğinde güzel bitti. TARİHİ BİR GÜNE futbol lezzeti az gelse yakışmasa da TRİBÜN ŞOVLAR ( Zaman geçirme işini profesyonelce yapan rakip takımın kalecisi Özkan’la takışan tribünler sahaya yabancı madde atmasa merdiven boşluklarını kapatmasa ve bu takıma TFF’den para cezası getirmese daha güzeldi ancak), DUYGUSAL GÖRÜNTÜLER ( 7 Eylül de yaşanan Sivas kazasının görüntüleri ve kareografiler yeri miydi? Bilemem)  VE ZOR DA OLSA SEVİNDİREN 3 PUAN bu şehre bu takıma ayrı bir hava verdi.

   Yeni ATATÜRK STADIYLA BİRLİKTE bu galibiyette hayırlı uğurlu olsun ancak saha dışında ve oyun alanında yaşanan olumsuzlukları da görmeden geçmek olmazdı bence.

    İşte bu görüntülerden bir tanesi yine uzatmalarda oyuncu değişikliğinde ( Her iki hoca da skor ve zamanla birlikte bazı oyuncular değişse de sahadaki oyuncu dizilişi ve oyun anlayışı değişmedi ne yazık ki.)  yaşandı ve hakem Kestanlıoğlu bu yanlışa dur diyerek ev sahibi takımın oyuncu değişikliğine izin vermedi. Nedendir bilinmez ( Primden ve maç başından yararlansın diye mi? Zaman geçirmek içinse daha da kötü)  Osman Özdemir Değişmek için 4.hakemin yanına son dakikalarda gelen Ramazan Civelek ne yazık ki sahaya giremedi. Onun yerinde olmak isteyenler kadar olmak istemeyenlerde vardır diye düşünüyor ve psikoloji için empati yapıyorum da hiç de hoş bir olay değil. Tıpkı 18 dışında kalıp tribüne çıkan Coşkun Yılmaz gibi..

 ***

  Son sözüm bu stadı yapanlara… Bu şehir tabi ki bunun daha iyilerini hak ediyor spor konusunda fakat buna da şükürler olsun demek lazım.  Eksikleri olsa da ( kapasite olarak, fiziki olarak, bağlantı yolları olarak, zemin olarak, çıkış kapılarının dar olması, iletişimde baz istasyonun yetersiz olması gibi) eski Atatürk Stadı elden gitse de bu stadı bu şehre armağan edenlere TEŞEKKÜR ETMEK LAZIM…

    TIPKI tribünlerde şov yapan TARAFTARLARLA BİRLİKTE her şeye rağmen bu güzel tabloyu 3 puanla taçlandıran Osman Özdemir ve  talebelerine de bu teşekkürlerden bir demet sunmak gerek tabi ki..

    Teşekkürler Sakarya teşekkürler Yeşil-Siyahlı sevdalılar böyle bir unutulmazı yaşattıkları için…