Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Kaynarca'da muhtarlarla yaptığı 'kavurmalı pilavlı toplantıda' her yerde olduğu gibi koalisyon hükümetlerini kötüleyip tek başına 3 dönem bitiren AKP hükümetini övdü.
Muhtarların hiç değişmeyen dertlerini kimbilir kaçıncı kez dinleyip, amirlerine not aldırdı(!) İstikrarı bozmayın dedi.
"Koalisyon hükümetlerinin yapamadıklarını AK Partili belediyeler yapıyor" diyen Toçoğlu doğru söylüyor. 25 Mayıs 2015 Pazartesi günü açılışı yapılan aralarında Kaynarca'ya bağlı Gürpınar, Büyükyanık ve Yeşilova köylerinin de bulunduğu bölgelerde insanlarımız yıllardır susuzluktan kavruldu.
O kadar bunaldılar ki, AKP'ye her seçimde rekor oranda, yüzde 96 oranında oy attıkları halde susuzluk ve yolsuzluk* nedeniyle AKP'li Büyükşehir Belediyesi asfaltlama ekibini köye sokmadıkları gibi seçimi boykot etmeyi dahi konuşuyorlar.
Toçoğlu doğru söylüyor. Koalisyon hükümetleri zamanında Kaynarca'nın su ve yol sorunları çözülmedi.
Peki koalisyon hükümetleri çözemedi de... 2002, 2007, 20011 yıllarında yüksek oy oranları ile tek başına kurulan AKP hükümetleri çözdü mü?
Çözemedi. Eğer çözseydi Toçoğlu bu köylere su sorunu müjdesi verebilir miydi?
Zeki Toçoğlu, Kaynarca'nın 3 köyünün su sorununu çözdüğünün müjdesini verdi. Koalisyon hükümetleri ve AKP'nin tek başına arka arkaya 3 kez kurduğu 12 yıllık hükümetlerinin su sorununu çözemediği Kaynarca'nın onlarca köyü sırada bekliyor.  
Teşbihte hata olmaz, merdi kıpti şecaat arz ederken, sirkatin söyler sözü tam da bu gibi durumlar için söylenmiş; sen üç dönem tek başına iktidar ol, bırakın işsizlik, ekonomik gelişme, ne yol, ne de su sorununu çöz(!) Ondan sonra koalisyon çözemez biz çözeriz diye konuş.
Muhtarlardan mahallelerin sorunlarını ilk kez dinliyormuş gibi davranılması ise ayrı bir beceri konusu....
Muhtarlardan devam edelim. Kültür Merkezi açılışında Toçoğlu'na yaklaşıp mahallesinin yol sorununu söylemek isteyen ancak, seçimden sonra görüşürüz yanıtı alan Yeşilova Muhtarı Selahattin Selim, 2 gazeteye çeyrek sayfa teşekkür ilanı verip, su sorununu çözdüğü için Zeki Toçoğlu'na, Rüstem Keleş'e, Zeynur Özel'e, Belediye Meclis Üyesi Mahmut Karamehmetoğlu'na teşekkür etmiş.
Ama ilana eklemeden de yapamamış: "Hizmetlerinin devamı olan mahallemizin yollarının asfalt çalışmalarının sonuçlandırılması talebimizi saygılarımızla iletiriz." İmza: Yeşilova Mahallesi Sakinleri adına Muhtar Selahattin Selim.
Toçoğlu'ndan önce aynı mekanda dertlerini dinleyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'a, “Bakan hanım 15 yıllık yol toz oldu toz. (İstikrarlı tek parti dönemi) Köyde durulmuyor. Ben bunu anlatamıyorum. Vekillerin bir tanesi Yeşilova’ya gelmiyor. Yeşilova kırgın yani. Oyda en önde giden biziz. Ben fıttırıyorum" diyen Muhtar Selahattin Selim(!)
Bu arada Bakan İslam, 26 Mayıs tarihinde bütün muhtarların önünde verdiği Yeşilova Köyü'ne gitme sözünü de tutmadı...
  Muhtarlardan söz ediyoruz ama aslında muhtariyetleri de pek kalmadı bizim muhtarların. Siyasal partiler muhtarlık için aday gösteremiyorlar ama. Kaynarcalı muhtarların hatırı sayılır çoğunluğunu AKP'nin köy temsilcisi gibi kullanıyorlar. Bakan geliyor talimat veriyor, Başkan geliyor talimat veriyor. Böyle davranan muhtarların saygınlığı hızla aşınıyor. Muhtarlar köy sakinlerini mi temsil ediyor, yoksa AKP'yi mi artık bir karar versinler.
Pazar günü Sakarya'da milletvekili dağılımı 3-2-2'de  4-2-1'de olabilir. Tüm sonuçların ülkemize şans getirmesini dilerim.