2019 Yılının Sakarya’ya, Ülkemize ve Yaratılmış tüm Evrene huzur, sağlık, barış ve varlık içinde yaşamayı nasip etsin! Çünkü?

   Türkiye’nin dört yanı yıllardır ateş çemberi. Rusya, Yugoslavya bile hala iç çatışmalarını bitiremedi. İran daha rahat da, Irak’ta hiç bir şey eskisi gibi değil.

  Yabancılar bizi Suriye’de sanki çıkmaza sokacak? Döne döne arıyorum, işimiz hiç kolay değil. Doğru, sınır güvenliği. Ama, o her zaman vardı, böyle değildik?

   Bütün Orta Doğu ve hatta Türki Devletler; Kafkaslar, Kırım, EGE Denizi-Kıbrıs?

                                                                ***

   Tabii, Dünya nüfusu çığ gibi arttı. Dünya aynı Dünya! Ne bir santim uzar, ne bir gram artar!  En kolay, maliyeti en düşük, en kolay harcanacak şey İnsan hayatı.

   Yani, gücü olanın yolu savaşa çıkıyor. İnsan öldürüp, parsayı ele geçirmeye!

   Tümü öyle olmasa da, çok İnsan, gözü aç tamahkar bir yaratıktır. Kimisi; yedi sülalesine yetecek kadar malı mülkü olsa bile her şeyin sahibi olmak ister.

   Bunları herkes bilir de, bazen kör, sağır, dilsiz olduğumuzu anlayamadığımız zamanlar olur. İşte o gün, Fırsat Akili değil, Erdem Akili olma günü.

                                                                  ***

   2019 Yılında, Şehrimiz Adapazarı-Sakarya dilerim Tükettiğinden çok Üreten Şehir olmanın farklı kazanımlarını da görür. En çok da Yerli Malı tüketir.

   Ülkede yabancıya, malına, eşyasına hayran şımarık kesimler her zaman vardı.

   Şu gün hayatımızda en çok değer verdiğimiz günlük kullanım eşyalarının % 70-80’i Yabancı Malı. Yazımı okuyan, şu anda kaldırsın kafasını etrafına baksın!

   Manzara; tükettiğimiz malların çoğu asla ürettiğimiz YERLİ MAL değildir! Cep Tlf, araba, saat, spor ayakkabı, pantolon, gömlek, tv her şey her şey,…

    ÇARŞI bile yok; AVM var…Mağaza tabelaları hep yabancı marka!

    Kendimizi,“ MİLLİ !” diye yere göğe koymayız; ama hayatımız yabancı…

                                                              ***

    Sakarya’da, 1996-2016 yılları arasında, 20 yılda 244 bin dekar tarım arazisi yok edilmiş. İnceliyorum; bir çok ilçemizin yüzölçümünden büyük kayıp.

   Ferizli, Söğütlü, Karapürçek, Kocaali,  Sapanca, Taraklı yüzölçümünden büyük. Şimdi; 2. TEM Yolu, 2.YHT Hattı, bir dolu KÖY, MERA, Yeni Duble Yol eklendi mi?

    Yılın son günü moral bozmayalım; Çağdaş Muhteşem Gençliğimiz var!

  2019 Yılı dilerim, muhteşem Liyakatli Gençliğimizin, Geleceğimizin önünü açar! Genç Bilimciler, Üstün Teknolojilerle Ülkemizin Geleceğini kurarlar.

                                                          “ WHY ! “

   Şimdiki kuşaklar, tarihte yaşanmış kimi acı dersleri bilmeyebilirler.

  Yazı başlığım,” WHY ? “ nerden çıktı, O’nu da bilmeyebilirler.

   Akıl da ermez: Fransa nerde, Amerika nerde? Kimsenin o yıllarda haritada yerini gösteremeyeceği VİETNAM nerde?

                                                               ***

   Bir çok kuşak sokakta çember çevirirken, Türkiye’de 1968 Kuşağı ise Vietnam’ı ve yazı başlığındaki,” WHY ?” sözcüğünü biliyordu.

   Fransa, kendi gençliğini, kendi askerini Vietnam’da savaş batağına sokmuştu. İş akıl almaz insan kayıplarına varınca; Amerika’yı batağa davet etmişti.

   Amerikan Gençliği, hala sayısı bilinmeyen çok Vietnamlı öldürdü. Ama, O kadar çok Amerikalı Genç öldü ki, Amerika ayaklandı.

   Biz bunu hala Boksör Muhammed Ali’nin askere gitmeyi reddetmesi ve hatta hapse girmeyi bile göze almasıyla biliriz…Bu,“ WHY ?” işte O Savaşa Hayır içindi.

                                                                     ***

   Amerikalı Savaş Karşıtları unutulmaz bir savaş karşıtı afiş yaratmıştı.

    Miğferli, şahane donanımlı Genç bir Amerikan Askeri, elinde süper tüfeğiyle  düşmana karşı öldürmeye koşarken, vurulmuş, havaya fırlamış, dağılmıştı.

   O Afiş bu ölümleri, “WHY..Niçin? “ diye sorguluyordu.  Anlatması zor, şahane O posteri tüm dünya paylaştı. Şimdi internette de bulunabilir.

   Dünyanın en büyük silah üreticisi-satanı Amerika’da; Gençlik,“ WHY ?”,         “ NEDEN ölüyoruz ?dedi, Barış istedi…Dünya Devi Amerika Vietnam’dan çekildi.

   68 Kuşağı sadece yanlışlarıyla tartışılır. Ama, silahtan ve savaşlardan beslenme 2018 yılında bile bitmedi...

     Dileyelim 2019  Yılı silah, savaş, kan, gözyaşı yılı olmasın!