17 Ağustos 1999 Depremi Adapazarı için tam bir felaketti. Devlet ve Dünya katkısı olmasa, ayağa kalkılamayacak durumdaydık.

MHP, ANAP Hükümeti de, ECEVİT’in çok harika zamanlaması ile yapılan 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nın ( BARIŞ’ın ) bedelini ödüyordu.

Yine de, DSP, MHP, ANAP Hükümeti; Adapazarı’na Vali Cahit Kıraç’ın Valiliğinde deprem deneyimli iyi bir kadro oluşturdu. İlk ayağa kalkış öyle başladı.

**

Hükümet, deprem sonrası yapılacak işlerin tüm koordinesini Valilik ve Bakanlıklara vermişti.

Başkan Aziz Duran’ın ve belediyelerin şehirde başlayan, enkaz kaldırma ve altyapı işlerinde yaptırımı kalmamıştı.

Şehir şantiye gibiydi. Ama, büyük yanlışlardan da kaçılamıyordu.

SRT TV.’nin başındaydım. SRT TV Yönetimi yetkilendirdi; Bld. Bşk.’nı Sn. Aziz Duran’ın özel kaleminden randevu aldım. Şimdi sorulsa hatırlamayabilirler.

“ Şehirde enkazlar kalkıyor; yollar açılıyor, kanalizasyon, su ve altyapı yapılıyor. Konuşulana göre, yetkiler Valilikte ve Ankara’da toplanmış, Belediye seyirci gibi.

Biz, tv.ler gece gündüz şehir sokaklarında, Karaman-Camili tepelerindeyiz. Büyük yanlışlar olabiliyor. Şehri bilen belediyenin inisiyatif alması artık şart.

SRT Ekranları Adapazarı Belediyesi’nin, Sizin emrinizde. SRT ekranları, haftalık programım Size ve birimlerinize açık. ” önerisini yaptım. SRT, ekranlarını Adapazarı Belediyesi’ne açtık.

**

Adapazarı Belediyesi O programları kayda almamışsa kurumsal-siyasi hatadır. Sakarya TV. Dünyası için, O görüntüler, konuşmalar, programlar siyasi belgedir.

Adapazarı’nın sokak haritaları stüdyo panolarına asılıyordu. İhtiyaçlar, yanlışlar, yapılan-yapılacak işler yer gösterilerek, isim verilerek kamuoyuna sunuluyordu.

Valiliğe ilk günden haftalık saatler ayrılmıştı. Duyurular anında ekrana geliyordu. Üniversitemiz, Valilik Daireleri de halkı bilgilendirmek için ekranlarımızdaydı.

Cahit Kıraç, Coğrafi Bilgi Sistemi’ni de şehirle ilk kez SRT ekranlarında tanıştırdı. Doç. Dr. Vahap Tecim Türkiye’de ilk sunumlarını SRT’de yapıyordu.

Coğrafi Bilgi Sistemi’ni Sakarya’ya getiren Doç. Dr. Vahap Tecim’in, SRT stüdyolarını defalarca uzay merkezine çevirip yaptığı sunumlar muhteşemdi.

Coğrafi Bilgi Sistemi bugün ekonominin değerli bir iletişimi. Dünyaya mal ihraç eden şirketle, Fransa’daki tır kamyonunun nerede olduğunu ofisinden izliyor.

BÜYÜKŞEHİR OLDUK;

DEPREM UNUTULDU; VEFA DA SEMT OLDU : -)

SBBB Sayın Zeki Toçoğlu, Başkan Aziz Duran ile birlikte tv.’ye birkaç kez misafir gelmiştir. Zeki Başkan programa girmez, davetleri nezaketle geri çevirirdi.

Yıllar geçti. Şehir ayağa kalkmaya başladı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi de 2000 yılında kuruldu.

2001 Yılında kurulan AK Parti de, 2002 Yılında Abdullah Gül’ün Başbakanlığında, 58 nci Hükümeti kurdu.

Çok değil; SİYASET BELLEĞİ 2003-2004-2005 derken, kendilerini bugünlere taşıyan her şeyi ve herkesi unuttu : -)

Biz aynı yerdeyiz; unutulmasın diye değil, kendi şehrimize yapmıştık; yapıyoruz.

**

Siyaset, bugün, İLK Başbakanı ve bir önceki Cumhurbaşkanı için, “ Abdullah Gül, AK Parti kurucusu değil.” derse;bizim için denilenler iltifat gibidir.

Amcamlar işleri YOL’a girince; Ayrı-Gayrı bilmeyen şehir insanlarını tanır mı?

Adapazarı’nda doğup büyüdük, şehre ve şehirliye borcumuz çoktur.

Siyasetçi, hiçbir Allah kulundan, tek bir kişisel talebim olmamıştır, olmaz da. Yönetme yanlışlarını, hiç fitnesiz ve saydam, halkın gazetesinde yazıp çizeriz…

AYRIMSIZ, 1 Milyon Şehirlimizle de, Adapazarlıyız ! Gelişiriz, Değişmeyiz…

2002 MİLLETVEKİLİ SEÇİMLERİ;

AKP MV ADAYLARI SRT EKRANLARINDA

Ülke 2002 Genel Seçimleri’ne gidiyor. Tüm siyasi partilerin adaylarını SRT ekranlarına davet ediyoruz. Hemen her yerel TV.’deki uygulamadır.

Kendilerini Sakarya tanımaya başlıyor. Seçilirlerse, yapacaklarını anlatıyorlar.

AK Parti ilk kez bir Genel Seçim’e katılıyor. SRT’de yaptığım programa daha adayken katılıp, gece yarılarına kadar anlatma fırsatı bulmalarını unutamazlar.

**

Hiç öyle değil; Siyaset Egosu çok çabuk unutur. Yapacağın ilk eleştiride de seni YOK sayarlar; “ BİTTİN SEN !”

AK Parti MV. Adayı Sn Cebeci, gece yarısı 01.00 gibi programdan çıktık: “ Abi, çok geç oldu, Sapanca’ya gidiyoruz; Seni bırakalım!” deme nezaketini gösterdi. Teşekkür ettim. Gece son minibüsle evime döndüğümde saat 02.00 idi.

Siyasi nezaket, yaptıkları yanlışları eleştirilene kadardır. AKP ise keskin sirke:

AKP, Abdülhamit zamanında yapılan; Adapazarı Tarihi’nin 120 yıldır yaşayan tek eseri Adapazarı GARI’nı BALIKLI GAR İŞ MERKEZİ yapacak.

İŞ’in öncüleri AKP milletvekilleri. Biz de, 120 Yıllık GAR ile yatıp kalkıyoruz.

AKP MV. ile görüştük; teşekkür de etti. Ama, nezaketi laftaymış. Gücü pekişince öfke kusabildi. Hala İŞ ÜZERİNDELER. Ben de hayatımı O GARA adadım sanki : -)

ve AK Partiye oy veren herkes bilsin. Sakaryalıyım ve bilerek, şehrime yapılan hiçbir yanlışın yanında olmam, olamam. Bu şehir hepimizin çocuklarının.